Zaregistrujte sa a získajte zľavu 10%!

Ktoré dioptrické šošovky si vybrať?

Dobrý zrak výrazne ovplyvňuje spôsob, akým vnímame svet okolo seba. Čím skôr si dáte skontrolovať a skorigovať váš zrak, tým lepšie. Aké sú výhody? Vyhnete sa náhlej zásadne vyššej hodnote predpísaných dioptrií, jednoduchšie si zvyknete na okuliare a budete si užívať výrazne vyššiu kvalitu života.  Zrakové problémy bývajú častou príčinou bolestí hlavy. Platí zlaté pravidlo: dajte si každé dva roky otestovať zrak. Nové okuliare noste pravidelne – začnite hneď potom, ako ich dostanete. Takto si na ne môžete veľmi rýchlo zvyknúť. 

Na našej stránke máte na výber z veľkého množstva dioptrických a slnečných okuliarov, do ktorých je možné si objednať dioptrické šošovky. Dioptrické šošovky ponúkame v ôsmich typoch úprav resp. druhoch. Na tom, ktoré si vyberiete záleží už len na Vašich nárokoch a aktivitách. V tomto článku Vám predstavíme najpredávanejšie z nich.

1. Dioptrické šošovky DuraVision® Platinum: povrchové úpravy šošoviek transformujú plastové šošovky na každodenné umelecké diela. Vytvrdzujú plastové šošovky, ktoré sú odolné voči nečistotám a jednoduchšie sa čistia. To však nie je všetko. Dobré antireflexné povrchové vrstvy sú rovnako dôležité. Vyskúšajte komplexné prémiové povrchové úpravy DuraVision od spoločnosti ZEISS. Šošovky s povrchovou úpravou DuraVision® Platinum budú mať tú najtvrdšiu povrchovú úpravu, akú šošovky ZEISS vôbec mali.

Ochrana, ďalšie funkcie, ako aj špička v oblasti okuliarovej módy: 

  • Zreteľné a uvoľnené videnie vďaka vyššej transparentnosti šošoviek
  • Lepší vzhľad vďaka menšiemu podielu nepríjemných odrazov od šošoviek
  • Najnovšia antireflexná povrchová úprava na prednej a zadnej strane šošoviek
  • Špičková trvanlivosť = robustné šošovky odolné voči poškriabaniu
  • Šošovky, ktoré sa vďaka antistatickej povrchovej vrstve a vrstve CleanCoat jednoducho čistia

Konvenčná technológia

 Mikroskopická časť šošovky použitím konvenčnej technológie. Povrchové úpravy nie sú na sebe pevne uložené.

                                                      

Technológia DuraVision® Platinum

 Detailné zobrazenie šošovky s technológiou DuraVision® Platinum (zobrazenie mikroskopu). Povrchové úpravy sú na sebe pevne uložené.   

 

2. DuraVision® BlueProtect pre ochranu očí pred modrým svetlom - okuliare na počítač alebo okuliare na PC. Moderné zdroje svetla a displeje emitujú neúmerne vysoké množstvo modrého svetla. Aj keď ľudské telo potrebuje na reguláciu cyklu spánku a prebudenia určitý podiel modrého svetla, môže príliš veľký podiel „nedobrého“ svetla znamenať zdravotné riziko a spôsobovať ochorenia zraku. Šošovky s povrchovou úpravou ZEISS DuraVision® BlueProtect obsahujú špeciálny filter, ktorý umožňuje komfortné videnie aj vtedy, keď je podiel modrého svetla v danom prostredí vysoký. Smartfóny, svetelné žiarovky LED, obrazovky TV prijímačov, počítačové monitory, elektronické knihy a tablety emitujú vysoký podiel modrého svetla. Emisia veľkého množstva modrého svetla je jednou z príčin pocitu napätia v očiach v dôsledku používania digitálnych zariadení. Filter modrého svetla DuraVision® BlueProtect obmedzuje niektoré časti modrého svetla. Mnohí nositelia okuliarov s filtrom DuraVision® BlueProtect uvádzajú vďaka tejto povrchovej úprave vyšší vizuálny komfort.      

Ochrana pred škodlivým modrofialovým svetlom pre číre šošovky

  • Užitočné pre nositeľov, ktorí majú obavy z možných škodlivých vplyvov modrofialového svetla vo vnútorných priestoroch a ktorí hľadajú vhodnú ochranu.
  • ZEISS DuraVision BlueProtect je nová povrchová úprava na číre šošovky s filtrom modrej farby, ktorá zoslabuje modré svetlo v pásme od 390 nm do 440 nm.
  • Prepúšťa však „zdravé“ modré svetlo, ktoré potrebujeme pre svoj organizmus. Štúdie dokázali, že modré svetlo v pásme od 400 nm do 520 nm (s max. hodnotou 460 nm) je veľmi dôležité na reguláciu melatonínu, reguláciu nášho biorytmu a celkového dobrého stavu organizmu.
  • Vytvrdzovaná povrchová úprava a vrstva CleanCoat na jednoduché čistenie – to všetko je jej prirodzenou súčasťou.

blue prot

3. DuraVision® DriveSafe sú okuliare pre šoférov vybavené špeciálnou prémiovou antireflexnou povrchovou úpravou. Takto sa obmedzuje subjektívne vnímanie odlesku  – napríklad od protiidúcich vozidiel so svetlometmi LED alebo xenónovými svetlometmi – a účinne sa chránia šošovky pred škrabancami a prichytením častíc nečistôt. Tieto šošovky majú extrémnu odolnosť voči poškriabaniu, vysoko účinnú hydrofóbnu a olejofóbnu vrstvu pre ľahké čistenie a antistatickú vrstvu.

Dizajn šošoviek ZEISS DriveSafe® prihliada na špeciálne zrakové potreby vodičov:

  • vďaka týmto šošovkám budete môcť rýchlejšie posudzovať vzdialenosti a jazdné situácie,
  • zlepší sa vám zrak počas jazdy v noci - okuliare na nočné šoférovanie
  • obmedzí sa nepríjemné odrážajúce sa svetlo,
  • a zaostrenie pohľadu budete môcť meniť rýchlo a jednoducho v rozsahu celého svojho okolia.

drive safe

4. Zeiss DuraVision® Sun - Všetky kategórie slnečných šošoviek od spoločnosti ZEISS poskytujú 100 % ochranu pred žiarením UVA a UVB, t. j. optimálnu ochranu zraku. Keď budete vonku na slnku, bez obáv si môžete vychutnávať zreteľný zrak. Vaše oči sa vám poďakujú. Na výber máte z farieb hnedá, šedá a pioneer s 85% redukciou svetla. S cieľom ponúknuť skutočnú ochranu vyvinula spoločnosť ZEISS ďalšiu antireflexnú vrstvu na zadnej strane šošovky, ktorá znižuje množstvo nepriameho svetla odrážaného do oka a pri všetkých čírych plastových šošovkách tak dopĺňa ochranu ponúkanú technológiou ZEISS UVProtect, ktorá blokuje priame UV lúče dopadajúce spredu. Viac ako 90 % UV žiarenia prichádza priamo spredu. Malá časť však dopadá nepriamo zo strán a zozadu. Keďže niektoré UV lúče sa môžu odrážať do oka od zadnej strany šošovky, antireflexné povrchové úpravy ZEISS sú navrhnuté tak, aby mali v rozsahu UV spektra nízku odrazivosť. 

 

5. Zeiss PhotoFusion® fotochromatické šošovky - ich podstatou je chemická reakcia zahŕňajúca určité molekuly. Tajomstvom šošoviek ZEISS PhotoFusion sú fotoaktívne molekuly, ktoré rýchlo reagujú na meniace sa svetlo. Keď nastane zmena dopadajúceho svetla (predovšetkým UV svetla), molekuly prejdú procesom zmeny, ktorý spôsobuje stmavenie alebo rozjasnenie šošoviek. Vďaka inovatívnemu spôsobu spojenia týchto molekúl so šošovkami ZEISS sa podarilo navrhnúť ďalšiu generáciu výkonných tónovacích šošoviek.  

photofus

Už si len stačí vybrať rám a pri objenávke do poznámky v košíku napísať ake máte dioptrie. V prípade, že si neviete rady neváhajte nás kontaktovať :)